In Nederland zijn verschillende soorten brandstoffen te verkrijgen. Eén daarvan is LPG, ook wel autogas genoemd. Hoewel het niet veel gebruikt wordt, is LPG in Nederland ruimschoots verkrijgbaar. Op deze website zijn verschillende artikelen te vinden over LPG-installaties. Beschreven wordt wat LPG is, welke mogelijkheden bestaan om LPG in een auto te laten bouwen, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Daarnaast wordt informatie gegeven over de methodes hoe u daadwerkelijk een installatie kan verwezenlijken.

Bij het inbouwen van een LPG komen veel zaken kijken. Er kunnen verschillende dingen voor u veranderen; zowel motorisch als belasting technisch. Daarom is het verstandig u goed van tevoren te (laten) informeren naar de mogelijkheden met betrekking tot het inbouwen van een gastank in uw auto. Er zijn verschillende bedrijven die het inbouwen en registreren aanbieden.

Door middel van de artikelen op deze website kunt u zich onafhankelijk laten inlichten . Het is bij een keuze van een garage belangrijk om met een basiskennis te komen, zodat bestuurders goed de verschillende aanbieders kunnen vergelijken, en de diensten die garages aanbieden. Zo zijn er bijvoorbeeld RDW-gecertificeerde stations, welke gelijk de keuring voor u regelen. Andere garages hebben goede inkoopafspraken met handelaren, waardoor zij u voordelig, doch kwalitatief goed, een LPG installatie kunnen leveren, en inbouwen in uw auto.

De artikelen op deze website bieden onafhankelijke informatie, zonder dat een bepaalde keuze aangepraat wordt. Diverse websites bieden artikelen welke op het eerste gezicht objectief lijken, maar achteraf baat hebben bij het verkopen of afwijzen van LPG-installaties. Wees hier attent op!