Autogas en het milieu

blok11-407x221Autorijden is behoorlijk schadelijk voor het milieu. Dat is natuurlijk zonde. Het is slecht voor uw gezondheid. Door te kiezen voor autogas, geeft u het mileu een kleine adempauze. Dit is namelijk één van de minst belastende brandstoffen. Dit resultaat werd behaald in het Europese Emissie Test programma.

Gezondheid

In het onderzoek is gekeken naar de effecten die de brandstoffen hebben op de gezondheid. Hieruit kwam naar voor dat aardgas en autogas de schoonste emissies hebben. Diesel scoort het slechtste in alle opzichten. Ze hebben bijvoorbeeld een enorm aandeel in de vorming van smog. Auto’s die de brandstoffen benzine of autogas rijden, waren een stuk schoner dan de varianten die kozen voor diesel. Met uitzondering van een koude start van de moter. Dit is uiteraad gemakkelijk op te lossen door nieuwe systemen. Als er gekeken wordt naar de uitstoot van CO2 dan scoren de auto’s met benzine heel erg hoog. Auto’s op autogas stoten daarentegen veel minder CO2 uit.

Belangrijke brandstof

Autogas is beter dan benzine en diesel. Ook andere mileuvriendelijkere brandstoffen moeten het onderspit delven. Aardgas en waterstof bereiken nog lang niet de resultaten die nodig zijn. Ook een elektrische auto geeft niet dezelfde voordelen als autogas. Met deze brandstofsoort kunt u namelijk langere afstanden rijden.

Auto laten ombouwen voor autogas

Als u bent overtuigd van de voordelen van autogas, kunt u uw auto laten ombouwen. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een LPG-installateur die RDW erkend is. Of een bedrijf erkent is, ziet u aan een donkergroen-wit gestreept bordje dat op de gevel bevestigd hoort te zijn. De kosten van het laten ombouwen, kunnen wel wat hoog uitvallen. Toch wegen deze kosten niet op tegen het voordeel (en de lage brandstofprijs). Kunt u dit geld nu niet opbrengen, dan kunt u geld hiervoor op verschillende manieren verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan online roulette spelen op http://www.roulette4fun.com/nl.