Gas tanken in het buitenland

fuel-pumpEr zijn een aantal dingen die rijden op gas een leuke optie maken voor bepaalde weggebruikers. Helaas zit aan ieder voordeel vaak een nadeel en dat is ook bij LPG rijden het geval. Of het voor iemand zwaarder afweegt dan de voordelen heeft met allerlei factoren te maken. Zo geldt het ook met een bezoek aan een online casino. Op de pagina http://www.ace-ten.com/nl/ zijn echter altijd de leukste meest innovatieve spellen te spelen zodat iedereen hier wel iets kan beleven.

Om diegenen die op gas rijden van wat meer informatie te voorzien wordt er nu iets dieper ingegaan op rijden op LPG in het buitenland. Een fiks aantal LPG rijders zal ook regelmatig in het buitenland rijden en dan kan de volgende informatie uitermate goed van pas komen.

Verkrijgbaarheid

Jammer genoeg is LPG niet overal verkrijgbaar. Toch is het ook niet echt een groot probleem. In de meeste landen waar veel door Nederlanders gereden zal worden bieden de meeste stations ook gewoon de mogelijkheid om LPG te tanken. Een goede voorbereiding kan er in deze al veel aan bijdragen dat je niet toch voor verassingen zult komen te staan.

Bij verschillende instanties zijn er boeken te verkrijgen die speciaal alle LPG tankstations vermelden in een bepaald land of zelfs in heel Europa. Op deze manier kan iemand van tevoren al zien of er voldoende stations op de uitgestippelde route liggen en zo niet hier beter rekening mee houden door op tijd te stoppen mocht dit nodig zijn. Het spreekt voor zich dat dergelijke informatie ook in grote mate op het internet verkrijgbaar is, al kan een boek altijd handig zijn omdat niet iedereen altijd internet heeft in het buitenland.

Gas nippel

De variant van de gas nippel die in Nederland gebruikt wordt is in het buitenland niet veel waard. Er zijn nog twee varianten binnen Europa, een daarvan heet ook de Europese gas nippel en de andere is de Italiaanse gas nippel. Beiden kunnen in meerdere landen gebruikt worden maar niet overal. Bekijk dus goed welke nippel er nodig is voor de route die gepland staat.