Praktische informatie over LPG

lpg-tanken-almere-480x337Het is goed om wat meer te weten te komen over het rijden op gas. Dat hier verschillende voor- en nadelen aan zitten is al langer bekend. Toch kan het voor bepaalde automobilisten wel degelijk interessant zijn om deze optie te overwegen. Het maakt niet uit of je dus nu al op gas rijdt of niet, aanvullende informatie is altijd welkom.

Of het daadwerkelijk voordeliger is voor iemand om op LPG te rijden hangt af van verschillende factoren. Zo gaat het onder andere om hoeveel er daadwerkelijk gereden wordt. In vergelijking met andere soorten brandstoffen is rijden op LPG op zich vaak een stuk goedkoper. Een punt waar wel rekening mee gehouden dient te worden is dat er meer wegenbelasting betaald moet worden. Zodoende is het voor iemand die niet heel veel rijdt misschien iets minder aantrekkelijk om een auto die op gas rijdt te overwegen.

Om het nog iets duidelijker te maken zijn hier een aantal van de voor- en nadelen van het rijden met LPG opgesomd.

Voordelen

  • LPG is in vergelijking een stuk goedkoper (ongeveer 3 maal) dan bijvoorbeeld benzine of diesel.
  • Met een bepaalde installatie is het mogelijk om een premie te krijgen van de overheid.

Nadelen

  • De wegenbelasting is hoger dan bij andere soorten brandstof.
  • Het laten inbouwen van een installatie voor LPG kan vrij prijzig zijn.

Zoals al eerder benoemd werd, is LPG vooral een optie die voor mensen die veel kilometers maken lucratief kan uitpakken. De extra wegenbelasting zal het dan namelijk waard zijn ten opzichte van de goedkopere prijs voor de brandstof. Misschien vragen velen zich af waarom de wegenbelasting dan wel zoveel duurder is. Dit is een logische vraag, aangezien het rijden op gas in principe beter is voor het milieu. Dit heeft dan ook vooral te maken met het feit dat LPG auto┬┤s een stuk zwaarder zijn.