Waarom kiezen voor autogas

opel_adam_lpg_ecoflex_autogas_filler_gnoLPG of autogas is een brandstof die gebruikt wordt in motoren van auto’s, vrachtwagens en boten. De brandstof is over het algemeen overal verkrijgbaar bij tankstations en met de steeds duurder wordende brandstofprijzen kiezen steeds meer mensen om te rijden met LPG.

Wat is LPG of autogas

LPG is de afkorting van Liquified Petrol Gas. Zoals de naam als doet vermoeden is autogas een mengsel van twee gassen, namelijk propaan en butaan. Het is een bijproduct van de productie van aardgas en aardolie. Een benzinemotor kan omgebouwd worden naar autogas, dieselmotoren niet.

Waarom met autogas rijden

Iedereen merkt het steeds vaker aan de pomp: de benzine wordt alsmaar duurder. Autogas is momenteel de goedkoopste brandstof voor uw auto, de prijs ligt zo’n drie keer lager dan die van benzine. Natuurlijk zul je in eerste instantie rekening moeten houden met de kostprijs van de installatie, het ombouwen van een benzinemotor naar autogas is niet kosteloos, maar op lange termijn is die investering te verwaarlozen. Het inbouwen van een LPG tank is vrij eenvoudig en moet niet veel te kosten, de besparingen aan de pomp zijn onmiddellijk voelbaar.

Daarnaast moeten we met z’n allen ook rekening houden met de natuur. Het gebruik van brandstoffen moet beperkt worden en we moeten kiezen voor de meest milieuvriendelijke opties. Ook daar scoort autogas beter dan de klassieke benzine, het is een schonere brandstof omdat het gas een gelijkmatigere verbranding ondergaat in de motor en dus minder schadelijke deeltjes en schonere uitlaatgassen produceert.

Conclusie

Als u begaan bent met het milieu en ervoor wilt zorgen dat er minder schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen als u met de auto rijdt, dan is autogas een goede oplossing zonder dat u aan comfort moet inboeten tijdens het rijden. Daarnaast zult u ook bij elke tankbeurt een flink bedrag uitsparen door te kiezen voor een goedkopere brandstof. Het enige nadeel is dat een LPG tank best wat ruimte in beslag neemt, meestal in de kofferbak, waardoor u minder spullen in de auto kunt laden.